Luister mee

Podcasts om niet te missen!

Verhalen van mensen lopen als een rode draad door onze projecten. In onze seizoensbrochure delen we daarom podcasttips die aansluiten bij onze thema's en projecten. We bundelen de tips uit onze winterbrochure in een handig overzicht, inclusief de luisterlinks.

Ontwerp zonder titel 16

Een pod-wat?

Podcasts zijn audio-uitzendingen die je kan beluisteren via je smartphone, tablet of computer. Het gaat niet om live-uitzendingen dus je kan ze beluisteren waar en wanneer je wil. Dat kan via de website waar de podcast wordt aangeboden, maar ook via een app zoals Spotify op je smartphone of tablet.

Weet je niet goed waar en hoe te beginnen? Lees meer via het artikel Podcasts beluisteren voor dummies op de website van de VRT.

Tips van de Avansa collega's


Klaar om je oren in de watten te leggen? Vlij je in de zetel of trek je wandelschoenen aan. Misschien luister je wel graag vanuit bad?

 • Planeet Frank
  Het klimaat is hot. Letterlijk en figuurlijk. Maat wat klopt er nu wel en niet van alles wat we horen over de opwarming van de aarde? En wat betekent het voor onze manier van leven? Weerman Frank Deboosere geeft in deze podcast helder en correct antwoord op jouw vragen!

  Luister via de website van VRT NWS.
 • Het pad van de kat
  In de zomer van 2020 achtervolgt auteur Tom Marien een eigenzinnige viervoeter doorheen de Lierse binnenstad. Illustrator Lies Van Gasse wandelt met hem mee en legt onderweg in beelden vast wat haar raakt. Samen ontdekken ze groene, haast verborgen parels en ontmoeten ze mensen die iets te vertellen hebben.

  In de podcast maakt Tom Marien de wandeling van toen opnieuw met een aantal gasten. Met sommigen van hen praat hij over hun oude levens, die ze noodgedwongen moesten achterlaten. Over hun nieuwe start en de dromen die ze hebben. Over racisme. Ook onderwerpen die lichtvoetiger zijn, komen aan bod.

  Luister via de website van UiT in Lier.

 • Portret: Mme Zsazsa
  De podcastreeks 'Portret' neemt je mee op ontdekkingsreis in het hoofd van atypische doeners met een ontembare passie. Maak kennis met Blikopener gaste en schrijfster/blogster Mme ZsaZsa.

  De Blikopener lezing over Ecologisch moestuinieren met Mme Zsa Zsa gaat door op vrijdag 4 maart in Lier.

  Luister via Apple Podcasts of Spotify.

 • Tournee Amicale
  Kunnen vriendschappen veranderen na verloop van tijd? Moet je investeren in je vrienden? En wat verwacht je van elkaar? Radiopresentatrice Linde Merckpoel gaat in gesprek met 2 jongeren tussen 16 en 26 jaar. Een mooie aanvulling of intro op het traject De route naar vriendschap, en sowieso de moeite waar voor iedereen die geïntrigeerd is door vriendschappen en relaties met elkaar.

  Luister via Apple Podcasts, Spotify of tourneeamicale.be

 • Zwijgen is geen optie: Theo Vaes
  Theo Vaes stond een paar jaar geleden nog aan het hoofd van een wereldwijd netwerk van bedrijvencentra. Vandaag heeft hij met 'Armen TeKort' een systeem opgezet waarin burgers andere burgers uit de armoede helpen. 'Zwijgen is geen optie' gaat in gesprek met Theo. Luister naar een verhaal over ambitie en nederigheid.

  Luister en/of kijk via Zwijgen is geen optie

 • De Vlaamse Kunstroof
  In deze zesdelige podcastserie duiken journalist Ieke Schout en podcastmaker Lieke Malcorps in de onopgeloste kunstroof van hetLam Gods. Samen met fanatieke amateurspeurders gaan zij op zoek naar het gestolen paneel.

  Luister via Apple Podcasts of Spotify.
Ontwerp zonder titel 17

MEER HOREN?

Nog niet uitgeluisterd? Snuister dan zeker door de podcasttips die we in de herfst met jou deelden. Veel luisterplezier!

Datum bericht vr 10 december '21