Iedereen aan boord

Schrijf jij mee brieven naar de gevangenis?

We zijn allemaal wel 'ns gekwetst of zelf in de fout gegaan. Maar wat na zo'n conflict? En wat als het gaat over de kloof tussen gedetineerden en de rest van de samenleving?

Dialoog Dialoogvliegers
© Maarten Caesens

Vliegende vragen, gevleugelde antwoorden

Al schrijvend gaan we in dialoog met elkaar én gedetineerden van de Mechelse gevangenis. We zoeken manieren om verbinding te maken met elkaar, in de vorm van brieven. Deze brieven laten we heen en weer vliegen over de muren van de gevangenis. Want zouden we niet allemaal, na onze vergissingen, willen dat er naar ons geluisterd wordt?

Dialoogvliegers strijken naar in de bibliotheek

Dit najaar kan je in de bibliotheken van onze regio terecht om mee antwoorden te schrijven op de brieven uit de gevangenis. Dat doen we onder begeleiding van schrijfdocent Peter De Voecht van Creatief Schrijven. Deelnemen is gratis, maar inschrijven via jouw lokale bib of Avansa is noodzakelijk. Schrijf jij mee brieven naar de gevangenis? Klik hieronder door naar de schrijfmomenten.

31351803645 083b5b3e5e o

DIALOOG

'Wie zijn gat verbrandt moet op de blaren zitten.' Maar hoe behandelen we de blaren? Daar praten we te weinig over. Met het Dialoog project zoeken we uit hoe we als maatschappij kunnen omgaan met conflict en herstel.

Datum bericht ma 22 augustus '22