Januari 2012 - …

Conversatietafels

Conversatietafels zijn praatcafés waar anderstaligen en Nederlandstaligen de kans krijgen om elkaar te ontmoeten en met elkaar te praten in het Nederlands. Anderstaligen oefenen zo hun Nederlands en Nederlandstaligen ontmoeten hun 'buren' met een andere taal en cultuur.

't Klapgat Mechelen (c) Stad Mechelen - Fotograaf Gil Plaquet
© Stad Mechelen - Fotograaf Gil Plaquet

Conversatietafels zijn geen lessen Nederlands. Het is een soort tussenruimte waar deelnemers hun kennis uit de les NT2 kunnen oefenen. Ze vormen zo een brug tussen de beslotenheid en veiligheid van het klaslokaal en de buitenwereld. Er wordt vertrokken van een café-concept: je komt en gaat wanneer je wil. Er is educatief en didactisch materiaal voorhanden, maar de deelnemers en de vrijwilligers kiezen zelf waarover ze wel of niet praten. De motivatie en het engagement van de deelnemers is dus het vertrekpunt.

Avansa ondersteunt de werking van de volgende conversatietafels in de Mechelse regio met het oog op het versterken van deze initiatieven en initiatiefnemers. Deze werking draagt ook bij tot het uitbouwen van een duurzaam regionetwerk rond het thema diversiteit.

Ontdek hieronder de blogposts en activiteiten, gelinkt aan dit project.

DSC09941k

DE LEESWERELD

Babbelen over boeken. Ook zo kunnen anderstaligen Nederlands oefenen. Klik door en ontdek meer over het project De Leeswereld.

Meer weten? Samenwerken?

Contacteer ons!

Wil je aan de slag met Nederlands oefenen in jouw gemeente of organisatie? Neem contact op met Educatief Medewerker Kathleen. Zij ondersteunt en begeleidt projecten rond Conversatietafels in onze regio.